23 maj

kulturgruppfika

Igår var det dags för kulturgruppens sista träff den här terminen. Under läsåret som gått har gruppen träffats varannan onsdag och vi har hunnit med massor av spännande saker tillsammans. Eftersom vi haft bidrag från länsstyrelsens §37a-medel har vi också kunna gå på flera föreställningar och bjudit in gäster som besökt oss.

Vi började gårdagens träff med fika i solskenet. Vi var tio ungdomar, en ungdomsbibliotekarie och kommunens integrationssamordnare Cecilia. Hon var nyfiken på oss och vi berättade för henne vad som var bra med kulturgruppen.

kubb2aEfter fikat blev det kubbspel utanför Kulturhuset. För några var det första gången de spelade kubb. Den som vill plugga på reglerna inför nästa match hittar här de officiella VM-reglerna för kubb. 🙂

Trots långa avstånd mellan kubbarna blev det en ganska snabb match och vi hann sitta ned en stund och diskutera sommaren tillsammans innan vi skiljdes åt.

kubb1aKulturgruppen  kommer att träffas under tre organiserade tillfällen i sommar:

13 juni
11 juli
15 augusti

 

Är du nyfiken på gruppen och vill vara med under sommaren? Skicka ett mail till bibliotek@vallentuna.se för anmälan.

Till hösten kommer Kulturgrupp för unga att fortsätta ses varannan vecka. Vi startar den 29 augusti kl 16 med våra vanliga onsdagsträffar!

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s